Saturday, 31 March 2012

ROTI KARIPAP

seketoi sorang x cukup..last2 bako 10 biji..

Ini kes tak rajin nak buat kulit karipap..Last2 guna roti yg dah nak pencen kat dapoq..roti massimo..hambik ko..tapi encik somi kata kalau betol2 karipap kan sedap..haje kan..
Jom kita sesama buat..cikendodol bak kata kak abby fana.. ;))

BAHAN2

Beberapa keping roti..
sebiji kuning telor..utk mekup
Ini karipap secukupnya

CARA2NYA

Potong bulat roti..tekapkan dgn sebarang acuan yg bulat..canaikan..pastu masukkan inti karipap..kelimkan dgn garfu..ambik kuning telur,sapukan pada kulit roti tadi..masukkan dlm oven..bakar pd suhu 150c selama 10-15 minit.. SIAP!!

Senang..simple mimple kan..apalagiiiiiiiiiii

Choppp!!!lupa chepun nak ucapkan terima kasih kepada tuan yg empunya blog yg chepuan kidnep resepi ni..KAK ROSE dr  blog MY KUALI..selalu dok singgah kat sini..


SELAMAT MENCUBA YA!!



No comments:

Post a Comment